INTO CLOUD BEVEILIGING

Met INTO Cloud beschikt u over een zeer veilige oplossing voor de hosting van uw bedrijfskritische toepassingen. INTO IT doet er alles aan om de veiligheid en integriteit van uw data te garanderen.

We maken hiervoor gebruik van een ISMS gebaseerd op ISO27001. Er is hierbij aandacht voor zowel fysische als logische beveiliging.

 

Fysische beveiliging

De professionele data centers zijn uitgerust met hoog technologische beveiligingsmechanismen.

De fysische toegang wordt, naast de klassieke fysische beveiliging, gecontroleerd d.m.v. biometrische toegangscontrole. De datacenters zijn uitgerust met CCTV (bewakingscamera’s), branddetectie en volledig ontdubbelde stroom- en coolingcircuits.

Alle systemen staan in directe verbinding en worden 24/7 gecontroleerd door het NOC.

 

ISO27001

De data centers zijn ISO27001 gecertifieerd. ISO 27001 is een internationale norm gepubliceerd door de Internationale Standaardisatie Organisatie (ISO). Deze norm beschrijft hoe informatiebeveiliging in een organisatie op een correcte en veilige manier beheerst dient te worden.

 

INTO IT maakt gebruik van een ISMS (Information Security Management System) gebaseerd op de vereisten van ISO27001. In de loop van 2016 wordt er een security audit gepland om de volledige omgeving van INTO Cloud ISO27001 te certifiëren.

 

 

 

Encryptie

Voor zeer kritische data biedt INTO IT de mogelijkheid om deze data te encrypteren zodat deze enkel toegankelijk is voor geautoriseerde personen. Encryptie kan toegepast worden op file of folder niveau.

De klant kan er voor kiezen om zélf de private keys te beheren. Zo wordt het zelfs voor INTO IT medewerkers onmogelijk om de data te benaderen. De data wordt dan ook geëncrypteerd naar backup geschreven. Zelfs indien de data in handen zou komen van niet geautoriseerde personen is deze onleesbaar.

Encryptie wordt als optie aangeboden, er wordt steeds een voorstel uitgewerkt in functie van de noden van de klant.

 

Data locatie

INTO IT verzekert dat alle data die op INTO Cloud bewaard wordt steeds in data centers in België bewaard zal worden, en dat de data nooit het Belgische territorium zal verlaten, zonder voorafgaande goedkeuring van de klant.