EASI zet groeiambities kracht bij door derde overname in 5 jaar
Nijvel, 18 oktober 2017

 

IT-dienstverlener EASI heeft het Gentse IT security-bedrijf INTO IT Systems & Security volledig overgenomen. Deze overname kadert in EASI’s strategie om verder te groeien in Vlaanderen. INTO IT, in 1998 opgericht en ondertussen uitgegroeid tot een onderneming met 13 medewerkers, draait een omzet van 2,7 miljoen euro en telt een 100-tal klanten. EASI versnelt hiermee de ontwikkeling van haar bestaande security-cel en versterkt haar positionering op de markt. 

Thomas Van Eeckhout, managing partner van EASI: “Door deze overname geven we onze security-cel een nieuwe dimensie en verbreden we onze kennis inzake IT-infrastructuur, meer specifiek inzake security en cloud. Onze beide ondernemingen beschikken over uitgebreide competenties in deze twee domeinen, waardoor tal van synergieën te vinden zijn voor onze klanten. Onze gecombineerde expertise zal ons een nóg sterkere marktpositie garanderen.” 

De huidige directie van INTO IT blijft actief binnen de groep. Roeland Vandekerkhove, Managing Director van INTO IT: “INTO IT heeft de voorbije jaren heel wat expertise en knowhow opgebouwd rond security en cloud oplossingen op maat. Voor onze medewerkers biedt deze overname opportuniteiten om nog verder te evolueren binnen hun vakgebied, met nóg meer focus op complexe omgevingen. Bovendien zullen de waarden die we meedroegen in ons bedrijf verdergezet worden bij EASI. Ze behaalden in 2017 voor de derde keer op rij de gerenommeerde titel van Best Workplace Belgium.”

Voor EASI betekent dit de derde overname in vijf jaar tijd. “Gedurende de voorbije 5 jaar hebben we bij EASI een verdubbeling gekend in aantal medewerkers. Dankzij deze overname zullen we de kaap van de 200 medewerkers bereiken, waarvan een 10-tal in het domein van security. En daar stopt het niet bij. We zijn vast van plan op dit elan verder te blijven gaan.”, besluit een ambitieuze Van Eeckhout. 

EASI, met hoofdzetel in Nijvel en kantoren te Leuven en Gent, zal zijn huidig kantoor in Gent op termijn opdoeken om de kantoren van INTO IT in Oosterzele als uitvalsbasis te gebruiken voor de klanten in Oost- en West-Vlaanderen.

 

 

 

   

 

INTO IT - Uw garantie voor een zorgeloze IT omgeving

INTO IT is een IT dienstenleverancier en levert betrouwbare, duurzame oplossingen op maat voor ondernemingen. Met onze expertise en knowhow willen we tegemoet komen aan de noden van onze klant. We streven er voortdurend naar uw verwachtingen te overschrijden door professionaliteit en consistentie. Kwaliteit en Service staan bij INTO IT centraal.

Q

Verhoogde Mobiliteit